Terug

Waarom gebruikt u als bedrijfsnaam De Schrijverij?

Willem van Leeuwen

Geachte heer/mevrouw,

 

Uw bedrijf voert de naam De Schrijverij. Waarschijnlijk heeft u dit gedaan zonder eerst te verifiëren bij de KvK of ze al in gebruik was. Daar zijn ze heel duidelijk over het feit dat u later dan ondergetekende bent gestart met uw bedrijf onder dezelfde naam die we sinds medio 1997 voeren. Het hoort niet en het mag niet, want plagiaat. Als we naar uw klantenkring kijken, zien we dat we deels vissen in dezelfde vijver. Ik verzoek u dan ook vriendelijk uw bedrijfsnaam zo aan te passen dat klanten, prospects en andere geïnteresseerden in de activiteiten van De Schrijverij zich niet meer kunnen vergissen. Bij het uitblijven van een aanpassing op korte termijn, zullen wij niet aarzelen onze juridische bijstandsverlener in te schakelen.

 


Met vriendelijke groet,

Willem van Leeuwen

035 623 65 68 

 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hmm, Erg genant. Ik ben zelf bezig met het oprichten van een tekstbureau. Maar die voer ik onder mijn eigen naam. Ik heb nog niet eens een KvK registratie, omdat ik het belangrijk vindt om mij te orienteren. Ik heb een vanget qua inkomen. Ik kan dus onder uit gaan zonder dat het gevolgen heeft.

 

Een handelsnaam verzinnen voor mijn tekstbureau komt later wel. Eerst uiteraard checken op het KvK is een standaard handeling die vericht dient te worden bij het starten van een onderneming.  En eigenlijk behoord de naam-controle tot het pakket aan standaard procedures bij het oprichten van een onderneming.

 

Vriendelijke groetem.