Terug

Is foutloos kunnen schrijven geen vereiste voor een tekstschrijver?

Tekstbureau Steenkamp

Ik vraag me regelmatig af waarom mensen een tekstbureau beginnen als ze zelf niet foutloos kunnen schrijven. Zeker als het bureau ook tekstcorrectie aanbiedt. Let de klant (en de schrijver zelf!) niet meer op foutloos taalgebruik? Wat is dan nog de meerwaarde van ons beroep?

 

Om een voorbeeld te geven, ik las ergens het volgende stuk:

Hmm, Erg genant. Ik ben zelf bezig met het oprichten van een tekstbureau. Maar die voer ik onder mijn eigen naam. Ik heb nog niet eens een KvK registratie, omdat ik het belangrijk vindt om mij te orienteren. Ik heb een vanget qua inkomen. Ik kan dus onder uit gaan zonder dat het gevolgen heeft.

 Een handelsnaam verzinnen voor mijn tekstbureau komt later wel. Eerst uiteraard checken op het KvK is een standaard handeling die vericht dient te worden bij het starten van een onderneming. En eigenlijk behoord de naam-controle tot het pakket aan standaard procedures bij het oprichten van een onderneming.

 

In dit stuk zie ik zo al 9 fouten en een aantal dingen waarover je kan discussiëren. Als ondernemer met een eigen tekstbureau schaam ik me soms echt voor mijn collega's!

 

(en nu natuurlijk maar hopen dat ik zelf geen foutje over het hoofd heb gezien...)

 

Vriendelijke groeten


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

"Caveat emptor", zeker op het Internet.  

 

Hans van der Weyden