Terug

Is er veel werkaanbod voor een tekstschrijver?

Joyce

Hallo,

 

Mijn vraag is wellicht wat direct, maar het houdt mij wel bezig. Is er veel werkaanbod voor een tekstschrijver?

Momenteel ben ik mij aan het oriënteren om over ca. 2 jaar als freelance tekstschrijver te starten. De combinatie - gezin met 3 kleintjes en werk op kantoor - zie ik in de toekomst niet vlekkeloos verlopen. Al peinzend over de oplossing viel mijn oog op tekstschrijver, maar het is nogal een breed begrip begrijp ik inmiddels. Wel heb ik bedacht het aan de baby/kinder/opvoedingskant te zoeken. Hoe kom ik aan werk? Wat is een must have onder de opleidingen? Ik heb MEAO-secretarieel en div. functiegerichte opleidingen.

 

Met heel veel interesse wacht ik op een bericht.

Met vriendelijke groet,

Joyce


2 Antwoorden

Antwoord van Tekst van Jet

 

Beste Joyce,

Zelf ben ik dit jaar begonnen als zelfstandig tekstschrijver. Wat wel belangrijk is, is dat je ontzettend graag en redelijk makkelijk schrijft. Zoals je zelf al aangaf; het is een breed begrip.

 

Daarom is het handig om een specialisatie te hebben. Zoek iets wat je ligt en wat je leuk vindt. Dat geeft je vanzelf energie. Zelf heb ik een uitgebreide training gedaan voor webschrijven. Mijn klanten bevinden zich voornamelijk in het midden- en kleinbedrijf. Ze hebben tekst voor hun website of brochure nodig.

 

Jouw klanten kunnen scholen zijn of andere bedrijven die met kinderen werken. Of je kunt voor een kindermagazine gaan werken.

 

Het is best lastig om te beginnen. Denk er niet te licht over. Naast het schrijven heb je andere eigenschappen nodig voor het zelfstandig ondernemerschap. Het is fijn als je assertief bent, punctueel, je aan afspraken kunt houden en financieel een buffertje hebt.

 

De beste reclame is door te schrijven. In het begin voor weinig om te laten zien wat je kunt. Het is een investering die zichzelf weer terugbetaald. Tevreden klanten komen bij je terug en vertellen je naam door aan anderen.

 

Zelf heb ik geen kinderen maar veel vriendinnen zitten in dezelfde situatie als jij. Ze beginnen voor zichzelf als administratief medewerker of verkopen zelfgemaakte sieraden. Het belangrijkste is dat je iets kiest dat bij je past en waar je je helemaal in uit kunt leven. Dan hou je het namelijk vol, ook als het even tegenzit.

 

Joyce, succes bij je keuze, als je iets echt wilt, dan kun je het.

Met vriendelijke groet van Mariette 

 

 

 

 

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Het kan enige tijd duren voordat er iets gaat gebeuren. Een goeie definitie maken van de diensten die je wilt gaan aanbieden als tekstschrijver is ook wel handig, ben er zelf mee bezig. En dan met name de facetten die mij dan het meest aan moeten spreken.

 

Kijk trouwens ook eens of je in opdracht kan werken voor communicatiebureaus als ZZP'er.. x aantal uren per week beschikbaar xxx euro ex btw per uur.. Dat wil ook nog wel eens werkbaar zijn als er bureaus zijn die willen werken met een zzp tekstschrijver.