Tekstjuweel-Content en Redactie


Gijsbrecht v Amstellaan 24 3703 BD Zeist - Regio Utrecht
06 23052420 Klik om te bellen

Gespecialiseerd in zorg & non-profit
Interviews, eindredactie, tekstcorrectie
Bijna 30 jaar ervaring in tekstschrijven

Over Tekstjuweel-Content en Redactie

Tekstjuweel is een tekstbureau dat is opgericht in 1994 door tekstschrijver Joke van der Leij. Zij specialiseerde zich in tekstcorrectie, eindredactie en -redactie van (online) teksten voor de non-profitsector, de overheid, de zorg, patientenverenigingen en de duurzaamheidssector. Inmiddels heeft zij bijna 30 ervaring opgebouwd als tekstschrijver, eindredacteur en tekstcorrector voor zowel online als geprinte media. Van die deskundigheid kun je meteen profiteren.

Sterk in schrijven en redigeren

Waarvoor kun je bij Tekstjuweel terecht? Bijvoorbeeld voor een interview of ervaringsverhaal, een achtergrondartikel of een digitale nieuwsbrief die wél overkomt. Daarbij ben ik goed in het vertalen van ingewikkelde materie naar begrijpelijke, heldere teksten waarmee je je doelgroep optimaal bereikt. Met evenveel plezier herschrijf of corrigeer ik een bestaande tekst zodat deze foutloos zijn en prettig lezen.

Specialisaties: zorg, ogen en oren, duurzaamheid, overheid, non-profit

Tekstjuweel heeft veel ervaring met journalistieke en zakelijke teksten voor de gehandicaptenzorg, hoorzorg en zorg voor mensen met een oogaandoening. Daarvoor moet je je goed kunnen verplaatsen in de positie van bijzondere doelgroepen. Zoals mensen met een verstandelijke, visuele, hoor- of andere fysieke beperking. Tekstjuweel kan dit als geen ander.

Verder schrijft Tekstjuweel veel over maatschappelijke thema’s, volkshuisvesting, en alles wat te maken heeft met (de sociaal-maatschappelijke kant van) duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Brede belangstelling

Tekstjuweel is breed inzetbaar omdat zij altijd bereid is zich ook te verdiepen in voor haar minder bekende thema’s of terreinen. Maar bepaalde onderwerpen trekken Tekstjuweel wel meer aan dan andere. Met techniek, ICT en economie heb ik niet zoveel. Daarover schrijven laat ik graag aan anderen over. Maar ik heb wel een warm hart voor thema’s als de energietransitie, biologische landbouw, voeding & gezondheid, natuur & milieu, kunst & cultuur, en non-profit in het algemeen.

Bel of mail

Meer weten of benieuwd wat ik voor je kan doen? Bel of mail snel: ik help je graag verder.

Voor rake teksten met impact

Foto's

Portret Joke van der Leij, Tekstjuweel Zeist

Tekstjuweel-Content en Redactie in het kort

Diensten

Achtergrondverhalen
Brochures
E-Zines
Interviews
Jubileumboeken
Levensverhalen
Nieuwsbrieven
Persberichten
Redactievoering
Tekstcorrectie
Webteksten

Talen

Engels
Nederlands

Certificeringen

drs. Nederlandse Taal- en Letterkunde

Onze locatie

Logo Tekstjuweel-Content en Redactie

Tekstjuweel-Content en Redactie

Tekstjuweel-Content en Redactie


Gijsbrecht v Amstellaan 24 3703 BD Zeist - Regio Utrecht
06 23052420 Klik om te bellen