Paolo - copywriter, journalist, fotograaf


Sartreweg 158 3573 PP Utrecht
06 250 44 117 Klik om te bellen

Over Paolo - copywriter, journalist, fotograaf

Voor een onderscheidend postionerende campagne en voor een rijmende bumpersticker. Voor dat sprankelende interview en voor een inhoudelijk bijpassende portret- of actiefoto.


Copywriter

Ik werkte 12 jaar bij 5 verschillende bureaus. Mijn laatste baan was creative director copy bij bsur concepting in Amsterdam. Daarna was er geen leuker bureau denkbaar dan alle bureaus bij elkaar: ik begon voor mezelf. Ik werk nu sinds 2002 jaar zelfstandig, voornamelijk in opdracht van reclame-bureaus. Voor hen bedenk en schrijf ik wervings-campagnes, corporate campagnes, promotionele acties, DM, websites, radio- en tv-commercials.

Journalist

Ik schrijf en fotografeer. Die combinatie wordt gewaardeerd waardoor ik steeds meer redactioneel werk aantrek. Maar ook voor brochures en jaarverslagen blijkt het voordelen te hebben wanneer de interviewer en fotograaf dezelfde persoon zijn. Doordat je je als schrijver verdiept in het onderwerp en een band opbouwt met degene met wie je praat, weet je beter wat en hoe je moet fotograferen. Deze combinatie zie ik dan ook als een enorme verrijking van mijn vak.

Fotograaf

Iemand die kan schrijven én fotograferen. Hoe geloofwaardig is dat? Elke redacteur wordt tegenwoordig met een cameraatje op pad gestuurd en dat zie je genadeloos terug in de kwaliteit van de foto’s in magazines. Ik was ook zo’n beunhaas. 26 jaar geleden maakte ik zelf al foto’s bij de artikelen die ik schreef voor magazines als KIJK, Autokampioen en Playboy (nee, niet die foto’s). Toen ik 18 jaar geleden ging freelancen, besloot ik van deze hobby een serieus tweede vak te maken. Dankzij talloze cursussen, stages, lezen en delen via internet en natuurlijk veel, veel fotograferen kreeg ik er dit tweede vak bij waarmee ik nu 40% van mijn inkomsten vergaar.

Foto's

Paolo - copywriter, journalist, fotograaf in het kort

Diensten

Achtergrondverhalen
Advertenties
Brochures
Campagnes
Copywriting
E-Zines
Interviews
Nieuwsbrieven
Persberichten
Redactievoering
Scriptschrijven
Slogans
Storytelling
Webteksten

Talen

Nederlands

Onze locatie

Paolo - copywriter, journalist, fotograaf


Sartreweg 158 3573 PP Utrecht
06 250 44 117 Klik om te bellen