Josine Brackman Muziek Taal


Kormelinkbulten 3 7151 NE Eibergen

Over Josine Brackman Muziek Taal

Over mij
Ik ben van beroep zowel musicus als tekstschrijver. Muziek en taal hebben mij van jongs af aan gefascineerd. Ik bedacht als kind al eindeloze verhalen: al schrijvend of al fluitspelend. Ik heb dan ook zowel een universitaire studie Nederlands als een conservatoriumstudie afgerond.

Schrijven
Voor mij is het de uitdaging om als tekstschrijver de juiste toon te treffen. Daarom maakt een persoonlijk oriënterend gesprek altijd deel uit van de opdracht. Wat heeft de opdrachtgever voor soort tekst in gedachten? Wat is zijn doel? Wie wil hij ermee bereiken?
Een aantrekkelijke, goed leesbare tekst schrijven is meer dan correcte zinnen schrijven en een logische tekstopbouw maken. Schrijven is spelen met taal, waarbij woordkeuze, stijl en opbouw afhangen van de soort tekst die je wilt schrijven. Wil je de lezer overrompelen, of wil je hem meeslepen in een spannende verhaallijn? Wil je je lezer overtuigen, of wil je uitsluitend objectief informeren? Wil je een persoonlijke sfeer beschrijven, wil je karakteriseren, of wil je juist met een afstandelijke blik registreren? De keuze die je hierin maakt bepaalt je stilistische  keuzes.
Of het nou een blog, een levensverhaal of een informatief artikel is, ik zorg dat ik weet voor wie ik schrijf, waar ik over schrijf en waarom. Dat combineer ik met precisie en een vlotte pen.

Redigeren/herschrijven
Heb je zelf een tekst geschreven, maar wil je daar nog graag een helpende hand bij? Dan kan ik deze voor je redigeren. Ik kijk daarbij naar tekstopbouw, woordgebruik, vloeiend lopende zinnen, consequente schrijfstijl en andere schrijfvaardigheden. Ik redigeer nooit zonder uitleg: in de kantlijn geef ik aan waarom ik een bepaalde tekstuele keuze gemaakt heb. Daarbij staat respect voor de stijl van de schrijver voorop.
Het kan ook voorkomen dat je wel een globaal idee hebt van hoe je de tekst wilt schrijven, maar dat je zelf niet de juiste woorden en formuleringen weet te vinden, of niet weet hoe je een logische volgorde in je tekst moet aanbrengen. In dat geval is niet zozeer sprake van redigeren als wel van herschrijven. We kunnen samen bespreken wat voor soort tekst je voor ogen hebt, aan de hand waarvan ik tot herschrijven kan overgaan.

Corrigeren
Als je dat wilt, kan ik je tekst ook corrigeren. In dat geval richt ik me op details als spelling, grammatica, interpunctie of gebruik van kapitalen. Corrigeren kan gecombineerd worden met redigeren, maar dat hoeft niet.

Josine Brackman Muziek Taal in het kort

Diensten

Achtergrondverhalen
Bloggen
Ghostwriting
Interviews
Jaarverslagen
Jubileumboeken
Levensverhalen
Redactievoering
Tekstcorrectie

Talen

Duits
Engels
Nederlands

Onze locatie

Josine Brackman Muziek Taal


Kormelinkbulten 3 7151 NE Eibergen