Astrid van Wijk Teksten en Journalistiek


Anjelierstraat 16A 5644 PG Eindhoven
06 46 43 80 19 Klik om te bellen

Over Astrid van Wijk Teksten en Journalistiek

Teksten laten schrijven?

Iemand nodig die u helpt met het schrijven van teksten? Dan bent u bij mij aan het juiste adres. Ik schrijf voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden (vooral gemeenten), woningcorporaties en bewoners- en welzijnsinstellingen.

Tekstschrijver en interviewer

Ik ben een freelance tekstschrijver met een journalistieke achtergrond, een verslaggever in hart en nieren en een ervaren interviewer. Een actuele invalshoek combineer ik met een levendige schrijfstijl. Voor ik ga schrijven zorg ik van de ins en outs van het onderwerp op de hoogte te zijn. Inleven in de doelgroep gaat vanzelf. En ik doe meer: meedenken over vormgeving, inhoud en insteek.

Wat?

Verslagen, achtergrondverhalen, reportages, zakelijk of persoonlijke portretten en webteksten. Ook voor nieuwsartikelen en persberichten draai ik mijn hand niet om. De resultaten verschijnen in (digitale)nieuwsbrieven, jaarverslagen, personeelsbladen en vak- en publiekstijdschriften.  Ook werk ik als freelance (eind)redacteur.  

Kleurrijk

Het leukste van het schrijversvak? Iets maken dat daarvoor nog niet bestond, beginnen met een lege lei. Gewapend met mijn journalistieke gereedschap begin ik aan de zoektocht. Als de invalshoek is gekozen en het interview gedaan, komt het spelen met woorden en de compositie van het stuk. Zo ontstaan verhalen en boekjes over sloop en wijkvernieuwing, burgerparticipatie, een inkijk in het sociaal domein of portretten van kleurrijke mensen en buurten.

Kunst

Na twintig jaar ervaring kan ik met een gerust hart stellen dat ik de kunst van het schrijven beheer. Het liefste schrijf ik artikelen op het snijvlak van journalistiek en tekstschrijven. Kennis maken bij een kopje thee? U bent van harte welkom bel of mail me 06 46 43 80 19 of avanwyk@planet.nl

Foto's

Astrid van Wijk Teksten en Journalistiek in het kort

Diensten

Achtergrondverhalen
Bladmanagement
Brochures
E-Zines
Interviews
Jaarverslagen
Nieuwsbrieven
Nota's
Persberichten
Rapporten
Redactievoering
Tekstcorrectie
Webteksten

Talen

Engels
Frans
Nederlands

Lid van Tekstnet

Ja

Onze locatie

Astrid van Wijk Teksten en Journalistiek


Anjelierstraat 16A 5644 PG Eindhoven
06 46 43 80 19 Klik om te bellen