Astrid van Wijk sociaal domein, omgevingscommunicatie, participatie


Anjelierstraat 16A 5644 PG Eindhoven
06 46438019 Klik om te bellen

Over Astrid van Wijk sociaal domein, omgevingscommunicatie, participatie

Teksten laten schrijven?
Ik ben een freelance tekstschrijver met een journalistieke achtergrond, een verslaggever in hart en nieren en een ervaren interviewer. Een actuele invalshoek combineer ik met een levendige schrijfstijl. Een paar jaar geleden besloot ik met te specialiseren in omgevingscommunicatie, sociaal domein en participatie. Ik merkte dat deze thema's me inhoudelijk veel voldoening geven en ik er veel van weet. Inmiddels schrijf ik erover voor overheden (vooral gemeenten), woningcorporaties, adviesbureaus en bewoners- en welzijnsorganisaties.

Omgevingscommunicatie, wijkvernieuwing, andere ruimtelijke projecten
Met veel plezier beschreef ik jarenlang de volharding, de voortgang, de successen, maar ook de perikelen van sloop, wijkvernieuwing en renovatie in buurten. Waarom? Omdat hierin veel samenkomt waar ik warm voor loop: ontwikkeling, geschiedenis en het sociale aspect. Ook komt je veel disciplines tegen die moeten samenwerken. Hoe doen ze dat? Of misschien nog belangrijker: hoe werken ze samen en hoe kun je ze verbinden?

Sociaal domein
Voor ik begon als tekstschrijver, deed ik een opleiding voor jeugdwelzijnswerker. Dat werk beviel niet, maar ik hield er een blijvende interesse en passie aan over voor welzijn en maatschappelijke vraagstukken. De afgelopen jaren ben ik 
veel achter de voordeur van paradijsvogels geweest om te horen hoe ze hun weg naar de samenleving weer vinden. Ze spreken me aan omdat ze eerlijk hun verhaal vertellen en een kleurrijk palet vertegenwoordigen. Bij de gemeente Eindhoven maakte ik van nabij de transitie en transformatie mee van het sociaal domein. Ik interviewde daarvoor veel in- en externe partners en belanghebbenden. Ook interviewde ik pioniers over de generalistische manier van werken in sociale wijkteams. Andere onderwerpen die me boeien: eenzaamheid, schulden, armoede, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, maatschappelijk vastgoed etc.

Participatie
Hoe zorg je tijdens projecten dat huurders, buurtbewoners of burgers goed geïnformeerd blijven en hun zegje kunnen doen? Dat ze mee kunnen denken of beslissen? En hoe geven woningcorporaties, projectontwikkelaars en gemeenten daarvoor handvatten? Belangrijk daarbij is goed communiceren.

Ik schrijf op het snijvlak van journalistiek en tekstschrijven. Kennismaken? Graag maak ik een afspraak. Mobiel 06 46 43 80 19

Foto's

Astrid van Wijk sociaal domein, omgevingscommunicatie, participatie in het kort

Diensten

Achtergrondverhalen
Bladmanagement
Brochures
E-Zines
Interviews
Jaarverslagen
Nieuwsbrieven
Nota's
Persberichten
Rapporten
Redactievoering
Tekstcorrectie
Verslag, interviews, achtergrondverhalen
Webteksten

Talen

Engels
Frans
Nederlands

Lid van Tekstnet

Ja

Onze locatie

Astrid van Wijk sociaal domein, omgevingscommunicatie, participatie


Anjelierstraat 16A 5644 PG Eindhoven
06 46438019 Klik om te bellen