SHOPPEN

Shoppen is een van toverwoorden van nu. Een aantal jaren geleden heette het nog gewoon winkelen. Maar ons taalgebruik veranderd met de dag, woorden verdwijnen en er komen dagelijks nieuwe woorden bij. Net zoals nieuwe technieken en nieuwe gewoontes.

Shoppen dus, eigenlijk is het gewoon geld uitgeven aan kleding en allerlei luxe artikelen, meestal door dames die daar volgens overlevering altijd al het beste in zijn geweest. Maar is dat wel zo? Sinds de opkomst van het internet is er een verschuiving in het uitgave patroon van de meeste huishoudens ontstaan. De heer des huizes koopt mobiele telefoons, CD’s, flessen drank en allerlei sportartikelen en zelfs hippe kleding met één druk op de knop.

Dat valt niet op, omdat hij niet zoals de dames de winkels langs rent. Aan de ene kant is dat slim, aan de andere kant mist hij de pret van het uitproberen van allerlei luchtjes en het passen van kleding die eigenlijk niet staan of veel te duur zijn. En vergeet het gezellige koffie of iets sterkers drinken na afloop van zo’n shopsessie niet uit.

Maar als je vooral de dames moet geloven, vinden de meeste mannen dat gedoe helemaal niet leuk. Maar is het niet eerder een vorm van gemakzucht, die onderbroek en dat overhemd worden toch wel gekocht. En het geeft hun de gelegenheid om ons vrouwen van geldverspilling en andere slechte gewoontes te beschuldigen.

Beste dames, een paar tips:

Reken eens uit wat uw man op het internet en in de winkels die hij bezoekt koopt.

Stop met kopen van spullen die hij best zelf kan halen.

Het resultaat is dat het woord shoppen niet meer tegen je zal worden gebruikt. En als hij het winkelen noemt, begrijp je hem gewoon niet.

Op August 3, 2011