sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Artikelen over tekstschrijven

Tzum-Prijs 2011: Het nomineren is begonnen!

De nominatieronde voor de Tzum-prijs, de prijs voor de mooiste zin in verhalend proza, is weer begonnen. Iedereen mag zinnen nomineren, waarna een jury eind augustus een winnaar zal aanwijzen. De winnende schrijver als een bedrag ontvangen dat gelijk is aan het aantal woorden in de zin een beker.

Lees meer >>

Op 31 mei 2011

Laatste typemachinefabriek dicht

De allerlaatste fabriek in de wereld die nog typemachines maakte, is dicht. Godrej & Boyce sluit zijn fabriek in de Indiase stad Mumbai. Dat meldden Indiase media dinsdag.

Lees meer >>

Op 28 april 2011

Genante tikfouten bij Eurovisie Songfestival

Een letter W heeft bestuurders van de Duitse stad Düsseldorf het schaamrood op de kaken bezorgd. Voor de gasten van het Eurovisie Songfestival op 14 mei had de stad een boekje gedrukt met activiteiten.

Lees meer >>

Op 28 april 2011

Hoe schrijf ik een goede tekst?

Voor het antwoord kloppen we aan bij De Bovenkamer Tekst & Advies. Sinds anderhalf jaar heeft Eva van Otterlo, neerlandicus en tekstschrijver, haar eigen onderneming. Met passie voor taal en tekst schrijft ze webteksten en commerciële artikelen. Met plezier houdt ze interviews die ze uitwerkt of maakt ze ingewikkelde rapporten leesbaar. Hoe pakt zij het aan om de juiste boodschap op papier te ...

Lees meer >>

Op 8 juli 2010

Waarom een goede structuur van je webtekst zo belangrijk is

Ik lees liever een boek dan een computerscherm. Jij ook? Lezen vanaf het scherm is vermoeiend voor je ogen. Het gaat ook een stuk trager dan het lezen van papier. Je doet de bezoekers van je website daarom geen plezier met onoverzichtelijke grote lappen tekst.

Lees meer >>

Op 24 oktober 2008